HockeyNews
PLUS

Klart: Här spelar HV71:s store lille kvalhjälte nästa säsong

(23405) Tyler Kelleher-HV71
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 27 maj 2022

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Tyler Kelleher var en av HV71:s stora kvalhjältar vid avancemanget till SHL. Men han får inte följa med Jönköpingsklubben till finrummet.
Nu är det klart var han ska spela nästa säsong.

Den amerikanske forwarden Tyler Kelleher flyttar till VM-staden Tammerfors. Den 27-årige högerskytten har skrivit på för den finländska mästarklubben Tappara.

– Tyler var en viktig del av HV71:s lag när man tog steget tillbaka till SHL, så han har haft en bra erfarenhet av att vinna viktiga matcher. Tyler är en skicklig skridskoåkare och kan trots sin ringa storlek övervinna dueller i anfallsspelet, säger Tapparas huvudcoach Jussi Tapola till klubbens hemsida.

LÄS MERMalmö värvar stortalang: "Målet är att få spela SHL-matcher"

HV71 skickade en fråga till Rögle om att värva Tyler Kelleher precis före deadline för övergångar i februari och affären löste sig. I HV var Kelleher en betydande del i offensiven i det allsvenska slutspelet. På 15 matcher gjorde han 15 poäng (8 mål, 7 assist) och bidrog till HV:s avancemang.

Tappara har även gjort klart med de tidigare Rögle-spelarna Valtteri Kemiläinen och Philip Granath inför kommande säsong.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)